Arbogarevyn

Arbogarevyn, eller Föreningen För Verklig underhållning FFV-u, som vi egentligen heter bildades en solig dag 1982. Glada gamänger från främst FFV drog ihop en lokalrevy där de fick klä ut sig och sjunga, dansa och skråla.
Premiären gick galant, men det tog på krafterna, så 1983 vilade man sig.
Från 1984 och framåt har det spelats revy i Arboga genom vår försorg.
Otaliga personer har kommit och gått, men de sista 15 – 20 åren har det varit en liten tapper skara som hängt i och krystat fram en revypremiär till nyår.
Två hemska undantag. Nyåret 1999-2000 fick vi inte hyra Folkan pga något som de kallade millenniumskiftet. Antagligen var kommunen, som äger lokalen, rädd för att tekniken skulle krascha. Men de förstod inte att det bara var datoriserade saker som kunde ”go bananas”
Därmed var Folkan lika säkert som en av Gunillas gamla bilar.
Det andra undantaget var nyår 2005/2006. Den säsongen var vi inte tillräckligt med folk, utan tog ett välbehövligt uppehåll och laddade batterierna.

Alla revyer finns dokumenterade. Mer eller mindre bra. Vår ambition är att överlämna ett antal filmer till bibblan, så att allmänheten kan ta del av denna kulturskatt.

Arbogarevyn har även deltagit i två externt producerade föreställningar.
Någon gång i slutet av nittiotalet gjorde vi ett medeltida spel, producerat av Håkan Sterner.
Fem föreställningar under medeltidsveckan i Arboga. Och med Blossom Tainton som gästartist ( och publikdragare ) Vi tror inte hon har hämtat sig från detta ännu.

1997 gjorde vi en Volvorevy tillsammans med Lutherhjälpssoarén. Detta var en stödföreställning som kom till då Volvo la sitt stora varsel i Arboga. Föreställningen skrevs på två dagar och gavs i endast två föreställningar. Den första var fullsatt. Folk fick vända om, så vi beslöt att göra en till timmen efteråt. Mycket uppskattat av alla inblandade.